Sjalar och halsdukar

När hösten och vintern börjar smyga sig på är det mycket vanligt att man byter ut garderoben. Kanske har man sett till att ta ner alla sommarkläder till källaren och plockat upp de kartonger med vinterkläder som förr tog så mycket plats i garderoben.

Något som är mycket vanligt att man hittar i överflöd är sjalar och halsdukar. Det är något som många är mycket bra på att samla på sig, både genom att man köper själv, eller att man får som present eller julklapp.

Att modet förändras kraftigt från vinter till vinter, är det inget snack om. Självklart finns det vissa typer av sjalar och halsdukar som är tidlösa och kan fungera när som helst, men för den som är modeintresserad och gärna förnyar sig kan det vara lätt att ha samlat på sig en rätt ordentlig hög med sjalar.traditional-775512_960_720

Det är lätt hänt att man gärna bestämmer sig för att slänga iväg dessa vinteraccessoarer för att man tycker de är i vägen och man troligtvis inte kommer använda dem igen. Ett annat sätt att få iväg gamla vinterkläder som man inte längre använder är att skänka bort dem. Trots att Sverige har en mycket låg siffra när det kommer till fattigdom, finns det fortfarande tillräckligt många som är i behov av varma kläder.

Fördelen med att skänka bort sjalarna är att de kommer till användning istället för att enbart brännas upp tillsammans med andra sopor. Man ser även till att vara snäll mot miljön och minska konsumtionen som ligger fruktansvärt högt i dagens samhälle. Människor konsumerar som aldrig förr och ännu mer blir det i samband med jul och nyår. För den som inte har möjlighet att ta sig någonstans med kläderna eller halsdukarna, eller inte har en inlämningsstation i närheten, brukar man faktiskt kunna kontakta olika organisationer som själva kommer och hämtar upp kläderna.

När du köper dig ytterligare en ny halsduk för i år så kom ihåg att även din gamla kan göra stor nytta!