Tre typer av sjalar för ditt barn

Det är inte något nytt att små barn vill hålla sig riktigt nära föräldrarna. Forskning visar att barn som har burits mycket under det första året gråter cirka 43 % mindre än barn som inte burits. Det sägs också att de burna barnen är mer trygga när det kommer upp i en högre ålder och har lättare att knyta an och skapa relationer till andra vuxna och barn.

Majoriteten av alla föräldrar vet dock hur mycket svårare vardagen blir när man har en liten familjemedlem som behöver bäras runt och därför ska denna artikel specifikt handla om tre olika typer av bärsjalar som kan användas från dagen då barnet har kommit ut ur sin mammas mage.2284764037_df5b9bf8cf_b

  • Elastisk sjal: En elastisk sjal är ett ypperligt alternativ för den helt nya bebisen. Sjalen är mycket mjuk och lätt att knyta. Fördelen med denna typ av sjal är att man inte behöver knyta upp sjalen för att ta ur barnet, man kan enkelt ha sjalen på sig under hela dagen och ta ur och i barnet som man önskar. Elastiska sjalar har dock inte lika mycket stöd när det kommer till att bära tyngre barn och därför är det bättre att lämna den elastiska sjalen till det allra minsta.
  • Ringsjal: Ringsjalen fungerar utmärkt när man snabbt behöver kunna ha båda händerna fria. Sjalen formas, precis som namnet beskriver, som en ring runt personen som bär barnet. Fördelen med denna sjal är att den går mycket snabbt att knyta och barnet kan även ligga ner och ammas eller nattas medan man pysslar med annat. Nackdelen är dock att man inte kan bära barnet alldeles för länge, sjalen får enbart stöd från en axel och detta kan orsaka obehag efter längre stunder.
  • Vävd sjal: Tillskillnad från den elastiska sjalen klarar den vävda mycket mer tyngd. Att den inte är elastiskt är en bra förutsättning för att ge tillräckligt mycket stöd och komfort när man behöver bära barnet en längre stund. Eftersom denna sjal är både tyngre och ofta mer klumpig, så behöver man knyta om sjalen för varje gång man ska bära barnet.